Πεζοπορία

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις ένα τόπο είναι να το περπατήσεις. Και για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας και για αυτούς που αναζητούν την επαφή με την φύση, η περιοχή του Στεφανίου έχει να προσφέρει πολλά.

Διαδρομές σε ημιονικά μονοπάτια προηγούμενων αιώνων, στα χνάρια αρχαίων μυκηναϊκών δρόμων, συνδέουν το χωριό με νερόμυλους, βυζαντινά μνημεία και εξωκλήσια, βρύσες και πηγάδια, ξεχασμένες μονές, γεφύρια, μεσαιωνικά κάστρα και τα χωριά της γύρω περιοχής και μας οδηγούν μέσα σ’ ένα επιβλητικό, βραχώδης τοπίο φυσικής γαλήνης και ομορφιάς.

Πέρα από το γεμάτο μνήμες ιστορικό της περιοχής τα περάσματα αυτά ελκύουν κάθε φυσιολάτρη, καθώς τον οδηγούν μέσα από ένα ορεινό οικοσύστημα που επιφυλάσσει εκπλήξεις όσον αφορά τα είδη χλωρίδας και πανίδας. Από τις βουνοκορφές του Στεφανίου αγναντεύει κανείς ένα εντυπωσιακό και μοναδικό ορίζοντα, με τις βουνοκορφές του Αραχναίου, του Αρτεμισίου, του Μαίναλου, του Πάρνωνα, του Ταϋγέτου, της Ζήρειας, του Χελμού και του Παρνασσού και τα γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού, του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου.

Στα βουνά θα συναντήσετε τους τσοπάνηδες με τα ανεμοδαρμένα πρόσωπα τους. Τα κοπάδια τους που βοσκούν στις βουνοπλαγιές δημιουργούν μια εικόνα ομορφιάς και γαλήνης που αναζητάμε μάταια στην καθημερινή ζωή της πόλης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *