Φυσιολατρικές Δραστηριότητες

Στα μονοπάτια της Φύσης και της Ιστορίας

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις ένα τόπο είναι να το περπατήσεις. Και για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας και για αυτούς που αναζητούν την επαφή με την φύση, η περιοχή του Στεφανίου έχει να προσφέρει πολλά.

Διαδρομές σε ημιονικά μονοπάτια προηγούμενων αιώνων, στα χνάρια αρχαίων μυκηναϊκών δρόμων, συνδέουν το χωριό με νερόμυλους, βυζαντινά μνημεία και εξωκλήσια, βρύσες και πηγάδια, ξεχασμένες μονές, γεφύρια, μεσαιωνικά κάστρα και τα χωριά της γύρω περιοχής και μας οδηγούν μέσα σ’ ένα επιβλητικό, βραχώδης τοπίο φυσικής γαλήνης και ομορφιάς.

Πέρα από το γεμάτο μνήμες ιστορικό της περιοχής τα περάσματα αυτά ελκύουν κάθε φυσιολάτρη, καθώς τον οδηγούν μέσα από ένα ορεινό οικοσύστημα που δεν έχει ακόμη διαταραχθεί και επιφυλάσσει εκπλήξεις όσον αφορά τα είδη χλωρίδας και πανίδας. Από τις βουνοκορφές του Στεφανίου αγναντεύει κανείς ένα εντυπωσιακό ορίζοντα, με τις βουνοκορφές του Αραχναίου, του Αρτεμισίου, του Μαίναλου, του Πάρνωνα, του Ταϋγέτου, της Ζήρειας, του Χελμού και του Παρνασσού και τα γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού, του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου.

Στα βουνά θα συναντήσετε τους τσοπάνηδες με τα ανεμοδαρμένα πρόσωπα τους. Τα κοπάδια τους που βοσκούν στις βουνοπλαγιές δημιουργούν μια εικόνα ομορφιάς και γαλήνης που αναζητάμε μάταια στην καθημερινή ζωή της πόλης.

Εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι πια μόνοι τους: Πολύχρωμες πτητικές συσκευές και ξεχωριστοί άνθρωποι δίνουν μια διαφορετική εικόνα στο τοπίο και μιμούμενους τους αετούς πετάνε ελεύθερα απολαμβάνοντας την συγκλονιστική επαφή με τον αέρα και μια μαγευτική οπτική γωνία της περιοχής του Στεφανίου από ψηλά. Εδώ μια άλλη διάσταση της ανθρώπινης κίνησης γίνεται πραγματικότητα με το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Για αυτούς που προτιμούν να πραγματοποιήσουν τις περιηγήσεις τους με ποδήλατο βουνού, οι χωματόδρομοι του Στεφανίου προσφέρουν ιδανικές συνθήκες off road, δίνοντας τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν άγνωστες γραφικές διαδρομές της περιοχής σε συνδυασμό με την επίσκεψη πολιτιστικών μνημείων όπως το ανάκτορο των Μυκηνών και τα Φράγκικα κάστρα του Αγίου Βασιλείου και Αγιονορίου.

Στο τέλος κάθε εξόρμησης μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά γεύματα ή ένα καφέ δίπλα στο αναμμένο τζάκι της ταβέρνας του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο πεζοπορίες και ποδηλατοδρομίες στη περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 27410-25806.

Πεζοπορία

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις ένα τόπο είναι να το περπατήσεις. Και για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας και για αυτούς που αναζητούν την επαφή με την φύση, η περιοχή του Στεφανίου έχει να προσφέρει πολλά. Διαδρομές σε ημιονικά μονοπάτια προηγούμενων αιώνων, στα χνάρια αρχαίων μυκηναϊκών δρόμων, συνδέουν το χωριό με νερόμυλους, βυζαντινά μνημεία και […]

Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

Αλεξίπτωτο πλαγιάς στην οροσειρά του Ομηρικού Τρητού  Κανένα όνειρο του ανθρώπου δεν είναι τόσο παλιό όσο αυτό του να πετάξει. Εδώ και 15 χρόνια η οροσειρά του Ομηρικού Τρητού που συμπεριλαμβάνει την Νυφίτσα, τη Ψηλή Ράχη Στεφανίου, το Γκαλγκούνι, τον Δαφνιά και το Τρίκορφο, έχει αποτελέσει για άντρες και γυναίκες, Έλληνες και ξένους μια «πύλη» […]

Διάσχιση Φαραγγιών

Tο άθλημα της Διάσχισης Φαραγγιών – κοινώς Canyoning- όπου γίνεται κατάβαση ενός φαραγγιού ακολουθώντας την πορεία των υδάτων και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα, περιέχει ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογία και κολύμβηση. Το Canyoning γνώρισε μεγάλη άνοδο τις τελευταίες δεκαετίες. Ξεκίνησε το 1888 στη Γαλλία, ενώ στη χώρα μας η πρώτη κατάβαση καταγράφεται στα τέλη της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *