3ο Πολιτιστικό Αντάμωμα 2014

Antamoma Stephaniou 2014

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας (ΜΕΣΣΚ) διοργανώνει το «Αντάμωμα Λαϊκής & Σύγχρονης Τέχνης Στεφανίου» με έκθεση έργων χειροτεχνίας, ζωγραφικής, φωτογραφίας, κηροπλαστικής, ξυλογλυπτικής και αγγειογραφίας, έργα ερασιτεχνών με καταγωγή από το Στεφάνι.

Το Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 17 Αυγούστου 2014 στο Δημοτικό Σχολείο Στεφανίου.

Η Λαογραφική Έκθεση, που αποτελεί τον πυρήνα του Ανταμώματος, είναι φέτος αφιερωμένη στη Κτηνοτροφία και συγκεκριμένα στην ιστορία και στα έθιμά της, όπως αυτά καταγράφτηκαν στη περιοχή Στεφανίου. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μια παράδοση αιώνων η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα τον βασικότερο οικονομικό κλάδο της περιοχής. Η λαογραφική έκθεση αποτελεί συλλογική δημιουργία των κατοίκων του Στεφανίου που συνδράμουν στη προσπάθεια του Συλλόγου να παραδώσει στις επόμενες γενεές όσα οι προηγούμενοι κληροδότησαν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει και η έκθεση παιδικής ζωγραφικής όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο θέματα, «Η ζωή του τσοπάνη» και «Η ζωή στο χωριό», και μέσα από την παιδική ματιά να αποδώσουν με μοναδικό τρόπο, πως κατανοούν την ιστορικότητα του τόπου τους, αλλά και πως βιώνουν την σημερινή πραγματικότητα και πως ονειρεύονται το μέλλον τους. Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός συμμετοχής και έργα θα γίνονται δεκτά ως την Παρασκευή 8 Αυγούστου, ενώ θα δίνεται στους μικρούς επισκέπτες η δυνατότητα να δημιουργήσουν καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.

Η έκθεση συνοδεύεται από διάφορες εκδηλώσεις, όπως σεμινάριο κατασκευών από πολυμερικό πυλό και επίδειξη παραδοσιακών ακουσμάτων ποιμενικής φλογέρας, ενώ τη Τετάρτη 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο νέο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Στεφανίου η θεατρική παράσταση «Το καλοκαίρι θα θερίσουμε» του Αλέξη Δαμιανού από την Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου σε σκηνοθεσία Χρήστου Τσίρτση.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου 16 Αυγούστου με παραδοσιακούς χορούς από την χορευτική ομάδα Χιλιομοδίου και γλέντι με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά λαϊκά και δημοτικά τραγούδια, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα προσφέρει εδέσματα από γαλακτοκομικά προϊόντα του χωριού.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αντώνης Ι. Παπαντωνίου (Πρόεδρος ΜΕΣΣΚ) τηλ.6973550370