Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

Αλεξίπτωτο πλαγιάς στην οροσειρά του Ομηρικού Τρητού 

Κανένα όνειρο του ανθρώπου δεν είναι τόσο παλιό όσο αυτό του να πετάξει. Εδώ και 15 χρόνια η οροσειρά του Ομηρικού Τρητού που συμπεριλαμβάνει την Νυφίτσα, τη Ψηλή Ράχη Στεφανίου, το Γκαλγκούνι, τον Δαφνιά και το Τρίκορφο, έχει αποτελέσει για άντρες και γυναίκες, Έλληνες και ξένους μια «πύλη» προς τον απέραντο ορίζοντα κάνοντας το όνειρο τους πραγματικότητα με την βοήθεια του Αλεξίπτωτου Πλαγιάς ή αλλιώς «παραπέντε».

Η επαφή με τον αέρα συγκλονιστική. Η αίσθηση να πετάς ελεύθερος όπως τα πουλιά, εκπληκτική. Η θέα της γης από ψηλά, μαγευτική.

Το Αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι μια τέχνη να χαίρεσαι τα αγαθά που μας προσφέρει η φύση χωρίς να τη ζημιώνεις και ως εκ τούτου εναρμονίζεται πλήρης με τη συνείδηση του Συλλόγου για προστασία της φύσης και το σύνθημα μας «ελεύθερες βουνοκορφές». Η αγάπη για την φύση και για την ελευθερία είναι ο κρίκος που μπορεί να συνδέει ένα χωριό με αυτό το άθλημα, που έχει περάσει στην συνείδηση των ανθρώπων ως ένα extreme-sport. Άλλωστε κ’ εμείς στο Στεφάνι θεωρούμαστε συχνά «ακραίοι».

Γι’ αυτό ο Πολιτιστικός Σύλλογος αποφάσισε να συμβάλει στη διάδοση και τη προβολή αυτού του Ικάριου αθλήματος και να το στηρίξει στη περιοχή μας, δίνοντας του «φτερά» στον κόσμο του διαδικτύου, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη φύση και τα βουνά μας.

Σε αυτή την ιστοσελίδα θα παρέχουμε σε συνεργασία με την ομάδα των ανεμοπτεριστών που πετάνε στην περιοχή μας, πληροφορίες για απογειώσεις και προσγειώσεις στην οροσειρά που αποτελεί τα φυσικά όρια ανάμεσα στη Κορινθία και την Αργολίδα. Επίσης θα παρέχονται πληροφορίες για άλλες απογειώσεις στη Κορινθία οι οποίες -αν και λιγότερες γνωστές- καθιστούν το Νομό μας ιδανικό προορισμό για τους εραστές του αθλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *