Βραδιά Αστρονομίας & Κλασικής Μουσικής στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου

Η κεντρική εκδήλωση του 6ου Πολιτιστικού Ανταμώματος Στεφανίου που θα εγκαινιάσει τις φετινές εκδηλώσεις είναι η Βραδιά Αστρονομίας & Κλασικής Μουσικής με τίτλο «Προσμένοντας την Πανσέληνο» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:30 στο χώρο του Αστεροσκοπείου Στεφανίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της επιστροφής του ερευνητικού τηλεσκοπίου των 30 ιντσών στο ανακαινισμένο πια οικίσκο του.

Το Αστεροσκοπείο Στεφανίου περιήλθε το 2013 στην ιδιοκτησία του Δήμου Κορινθίων, ενώ φέτος ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσής του σε κέντρο έρευνας και διάδοσης της επιστήμης της Αστρονομίας με στόχο να αναδειχτεί σε ζωντανή και όχι μόνο μουσειακή παρακαταθήκη πολιτισμού και επιστήμης για τον τόπο. Πρώτο μεγάλο ορόσημο αποτελεί η ανακαίνιση του οικίσκου και η επανεγκατάσταση του ερευνητικού τηλεσκοπίου των 30 ιντσών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που εγκαταστάθηκε το 1971 στο Στεφάνι και το οποίο εξελίχθηκε τις επόμενες δεκαετίες σε ένα από τα πιο σημαντικά ερευνητικά όργανα της Ευρώπης και στο κορυφαίο τηλεσκόπιο του κόσμου σε παρατηρήσεις αστέρων εκλάμψεων.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει οργανικό σύνολο που στελεχώνεται από τους καταξιωμένους και βραβευμένους Κορίνθιους σολίστ: Κάρκουλα Εύα – Φλάουτο, Παϊβανά Γεωργία – Βιολί, Παϊβανάς Γιάννης – Βιολί και Παϊβανάς Νίκος – Βιόλα.

Το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν και τα μέλη της Ομάδας Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου οι οποίοι θα ταξιδέψουν το κοινό με τα τηλεσκόπια τους στη Σελήνη και τον καλοκαιρινό νυχτερινό ουρανό.

Θα χαρούμε να σας δούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *