Τέλος το λατομείο στο Στεφάνι!

Με την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε στο Στεφάνι το βράδυ της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε και επισήμως η θετική κατάληξη του αγώνα της τοπικής κοινωνίας για την αποτροπή της δημιουργίας του λατομείου στο χωριό το οποίο θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες κατασκευής της Ολυμπίας οδού.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης τους κατοίκους που είχαν μαζευτεί στο Καφενείο του Γιάννη Παρασκευά, η συμπληρωματική μελέτη του έργου από την οποία αποκλείστηκε πλέον η περιοχή Στεφανίου μαζί με την περιοχή Πιτσών Κορινθίας κατατέθηκε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η θετική αυτή κατάληξη δείχνει πως κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος και πως ενωμένοι, κάτοικοι, φορείς, και τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να υπερασπιστούν το μέλλον του τόπου.

Ευχαριστούμε τον κύριο Δέδε ο οποίος ευθυγραμμίστηκε εξ αρχής και στήριξε αποφασιστικά και έμπρακτα τον αγώνα των κατοίκων και φορέων εναντίον της δημιουργίας του λατομείου που θα είχε προκαλέσει καταστροφικές επιπτώσεις για το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον της περιοχής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα παιδιά του Συλλόγου Εθελοντών Περιβάλλοντος Χιλιομοδίου SOSTE TO και στον Πρόεδρο τους Γρηγόρη Καραγιάννη, με τους οποίους τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Στεφανίου συνεργαστήκαμε άψογα στον από κοινού αυτό αγώνα. Το σώσαμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *