Σελήνη 50 χρόνια μετά το πρώτο βήμα…

Με αφορμή την 50η επέτειο της Προσσελήνωσης του Apollo 11, ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας σε συνεργασία με την Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου και την Ελληνική Αστρονομική Ένωση θα φιλοξενήσουν το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:30 το πρόγραμμα δράσεων «Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019» με θέμα «Σελήνη 50 χρόνια μετά το πρώτο βήμα…» που αποτελεί συνεργασία του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου (ΙΛΜΚ), της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α. ΚΟΡ) και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Η δράση θα ξεκινήσει από το Κέντρο Πολιτισμού Στεφανίου (πρώην Δημοτικό σχολείο), όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την ιστορία του Αστεροσκοπείου Στεφανίου και την προοπτική της επαναλειτουργίας του.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιάννης Γιάγκος, διπλωματούχος μηχανικός Μ.Ι.Τ και μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, θα αναφερθεί στις επανδρωμένες αποστολές που έγιναν στην Σελήνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση του ανθρώπου.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι θα περπατήσουν μέχρι το Αστεροσκοπείο Στεφανίου (απόσταση 500 μέτρων με ήπια κλήση), για αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου Στεφανίου, της Ομάδας Αστρονομίας του ΚΕΠΑΠ, της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης και ερασιτεχνών παρατηρητών.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο τηλεσκόπιο των 30 ιντσών του Αστεροσκοπείου Στεφανίου από τον Διδάκτορα εφαρμοσμένης φυσικής με ειδίκευση στην αστρονομία Peter Van Der Wal.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παραμείνουν ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό τρεις λαογραφικές εκθέσεις του Συλλόγου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού («Καλλιέργεια καπνού», «Δρόμοι Ξενιτιάς» και «Ρίζες»).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *