Αρχική Σελίδα > Δραστηριότητες στη Φύση
Στα μονοπάτια της Φύσης και της Ιστορίας

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις ένα τόπο είναι να το περπατήσεις. Και για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας και για αυτούς που αναζητούν την επαφή με την φύση, η περιοχή του Στεφανίου έχει να προσφέρει πολλά.

Διαδρομές σε ημιονικά μονοπάτια προηγούμενων αιώνων, στα χνάρια αρχαίων μυκηναϊκών δρόμων, συνδέουν το χωριό με νερόμυλους, βυζαντινά μνημεία και εξωκλήσια, βρύσες και πηγάδια, ξεχασμένες μονές, γεφύρια, μεσαιώνηκα κάστρα και τα χωριά της γύρω περιοχής και μας οδηγούν μέσα σ' ένα επιβλητικό, βραχώδης τοπίο φυσικής γαλήνης και ομορφιάς. Πέρα από το γεμάτο μνήμες ιστορικό της περιοχής τα περάσματα αυτά ελκύουν κάθε φυσιολάτρη, καθώς τον οδηγούν μέσα από ένα ορεινό οικοσύστημα που δεν έχει ακόμη διαταραχθεί και επιφυλάσσει εκπλήξεις όσο αφορά τα είδη χλωρίδας και πανίδας. Από τις βουνοκορφές του Στεφανίου αγναντεύει κανείς ένα εντυπωσιακό ορίζοντα, με τις εντυπωσιακές βουνοκορφές του Αραχναίου, του Αρτεμισίου, του Μαίναλου, του Πάρνωνα, της Ζήρειας, του Χελμού και του Παρνασσού και τα γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού, του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου.

Πεζοπορία
Αλεξίπτωτο Πλαγιάς
Ορεινή Ποδηλασία

Στα βουνά θα συναντήσετε τους τσοπάνηδες με τα ανεμοδαρμένα πρόσωπα τους. Τα κοπάδια τους που βοσκούν στις βουνοπλαγιές δημιουργούν μια εικόνα ομορφιάς και γαλήνης που αναζητάμε μάταια στην καθημερινή ζωή της πόλης. Εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι πια μόνοι τους: Πολύχρωμες πτητικές συσκευές και ξεχωριστοί άνθρωποι δίνουν μια διαφορετική εικόνα στο τοπίο και μιμούμενους τους αετούς πετάνε ελεύθερα απολαμβάνοντας την συγκλονιστική επαφή με τον αέρα και μια μαγευτική οπτική γωνία της περιοχής του Στεφανίου από ψηλά. Εδώ μια άλλη διάσταση της ανθρώπινης κίνησης γίνεται πραγματικότητα με το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Για αυτούς που προτιμούν να πραγματοποιήσουν τις περιηγήσεις τους με ποδήλατο βουνού, οι χωματόδρομοι του Στεφανίου προσφέρουν ιδανικές συνθήκες off road, δίνοντας τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν άγνωστες γραφικές διαδρομές της περιοχής σε συνδυασμό με την επίσκεψη πολιτιστικών μνημείων όπως το ανάκτορο των Μυκηνών και τα Φράγκικα κάστρα του Αγίου Βασιλείου και Αγιονορίου.

Στο τέλος κάθε εξόρμησης μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά γεύματα ή ένα καφέ δίπλα στο αναμμένο τζάκι της ταβέρνας του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο πεζοπορίες και ποδηλατοδρομίες στη περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 27410-25806.

Φωτογραφίες από διοργανώσεις που έχουν γίνει:

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ:
Πεζοπορία Αγ. Βασίλειος-Στεφάνι του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου 2007
14.10.2007
Πεζοπορία Βυζαντινά Μονοπάτια Δήμου Τενέας 2007
29.04.2007
Πεζοπορία Δερβενάκια-Στεφάνι 2006
26.03.2006
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ:
Ποδηλατοδρομία Στεφάνι-Αγ. Βασίλειος (Κλένια) 2007
14.10.2007
Ποδηλατοδρομία Στεφάνι-Πρόσυμνα 2006
16.09.2006
Ποδηλατοδρομία Στεφάνι-Ανάκτορο Μυκηνών 2005
19.06.2005

 

Επιστροφή στην αρχή

   
 
Πεζοπορία
Ορεινή Ποδηλασία
Αλεξίπτωτο Πλαγιάς
 
Ευχαριστίες | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Copyright © 2004 - 2008 Stephanion.gr. All Rights Reserved