Καλώς ήρθατε στο χωριό Στεφάνι Κορινθίας

Αυτή η ιστοσελίδα αποτελεί την εκπλήρωση ενός χρέους απέναντι σε αυτούς που έζησαν στον τόπο μας και δεν υπάρχουν πια, απέναντι στους συγχωριανούς μας που έφυγαν και σε αυτούς που κατοικούν στο χωριό, αλλά και απέναντι σε αυτούς που θέλουν να το γνωρίσουν.

Προχωρήσαμε στην προβολή του χωριού μας, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο του διαδικτύου, για να συμβάλουμε με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού. Ένα παράθυρο προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο. Όλοι μας, αυτοί που μείνανε στο χωριό και αυτοί που το αγαπάμε οφείλουμε να το φροντίσουμε. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την αξία του, να σεβαστούμε την ιστορία του και να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα του.

Η προσωπική εργασία και δημιουργική προσφορά ανθρώπων σε θέματα πολιτισμού και προστασία της πολιτιστικής ταυτότητας, είτε είναι ενταγμένοι σε οργανωμένα σχήματα είτε μόνοι τους, είναι αναντικατάστατη και πολύτιμη. Ειδικά σε περιοχές που οι δράσεις των αρμόδιων φορέων είναι σχεδόν ανύπαρκτες και υποβαθμίζουν με την απουσία τους την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η τάση του καιρού μας, η στροφή στις ρίζες της προγονικής κληρονομιάς και στην προστασία της, δεν είναι δείγμα ούτε ρομαντισμού ούτε ευκαιρία για φιλανθρωπία για κάτι που χάνεται. Αποτελεί βασική ανάγκη του ανθρώπου να αναπτυχθεί σε ένα ευνοϊκό κλίμα παράδοσης, χωρίς το οποίο τίποτα το σημαντικό δεν μπορεί να δημιουργήσει. Το παρόν και το μέλλον για κανέναν δεν μπορούν να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη έννοια χωρίς το παρελθόν.

Ελπίζουμε ότι την πρωτοβουλία μας θα την αγκαλιάσουν όλοι οι Στεφανιώτες και ότι θα συμβάλει στην διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού μας αλλά και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, για να μην θρηνήσουν τα παιδία μας τον χαμό σημαντικών μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς που ποτέ δεν θα γνωρίσουν επειδή δεν σταθήκαμε στο ύψος μας.

 

Ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας

 

Επιστροφή στην αρχή

   
 
 
 
 

dfsdggadfgadfg

gadfgadfgda

agadfgadfg

adgdfgad

agadfgadfg

 
Ευχαριστίες | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Copyright © 2004 - 2006 Stephanion.gr. All Rights Reserved