Αρχική Σελίδα > Καφενείο

Καλώς ήρθατε στο δικτυακό Καφενείο του Στεφανίου

Οι τελευταίες ειδήσεις >>

2009- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΤΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ: ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ
Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (International Astronomical Union, IAU ) ανακύρηξε το 2009 ως Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας (ΙΥΑ2009) με κεντρικό θέμα «Το Σύμπαν: Δικό σας να το Ανακαλύψετε» (The Universe, Yours to Discover). Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων. Περισσότερα...
3η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2009" 16.09.-20.09.2009
15 Σεπτεμβρίου 2009
Το Στεφάνι συμμετέχει και φέτος στην έκθεση ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2009 με τον Πολιτιστικό Σύλλογο να προβάλει μέσα από το περίπτερο του Δήμου Τενέας τις Δραστηριότητες Εναλλακτικού Τουρισμού στη περιοχή με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.
ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ - Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει διάλεξη αστρονομίας με θέμα: Ζωή των Άστρων - Η τέλεια ανακύκλωση. Ομιλήτρια θα είναι η κα. Φωτεινή Λύκου, υποψήφια διδάκτωρ αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Η διάλεξη θα γίνει την 1η Αυγούστου 2009 και ώρα 9 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Στεφανίου και διοργανώνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου για τον εορτασμό του Παγκόσμιου Έτος της Αστρονομίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αστροπαρατήρηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕ BLOG
30 Ιουνίου 2009

Προκειμένου να υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης για το θέμα των αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών που "καίει" το χωριό μας, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τα σχετικά σε ένα Blog. Μεταφερθείτε στο Stephanion Wind Action.

WRC ACROPOLIS RALLY OF GREECE
Δείτε ένα βίντεο που φτιάξαμε με κάποια στιγμιότυπα της ειδικής διαδρομής 7 που έγινε στις 13.06.2009.
 
ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΣ, ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
9 Ιουνίου 2009
Τη Κυριακή 14 Ιουνίου 2009 θα πραγματοποιηθεί ο Μυκηναϊκός αγώνας δρόμου 2009 από την Ακρόπολη των Μυκηνών στο εκκλησάκι της Παναγιάς της Πρόσυμνας. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει πεζοπορία και τρέξιμο ενώ ιππείς από τον Σύλλογο Φίλων Ίππου Άργους "ο Αριστίων" θα ακολουθήσουν τη διαδρομή μήκους 6 χιλ.
Ο αγώνας δρόμου γίνεται σε χωμάτινους αγροτικούς δρόμους ενώ η πεζοπορία θα γίνει πάνω στον αρχαίο Μυκηναϊκό δρόμο με ξενάγηση στα αρχαία μνημεία.
Στο τέλος της διαδρομής ο Δήμος Μυκηναίων θα προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες φαγητό με τη γνωστή παραδοσιακή "γκιόσα" της Πρόσυμνας. Επίσης θα δοθούν αναμνηστικό δίπλωμα, έντυπα και DVD από τον Δήμο Μυκηναίων, καθώς και αναμνηστικό μπλουζάκι, προσφορά από τον χορηγό της εκδήλωσης. Οργανωτές: Δήμος Μηκηναίων, Φίλοι των Μυκηνών & του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και Σύλλογος Φίλων Ίππου Άργους "Ο Αριστίων"
Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής:
Δημήτρης Βύρλας (6974481474) για τον αγώνα δρόμου
Δήμος Μυκηναίων (2751361200) - Παναγιώτης Ψύχας (6978380957) για τη πεζοπορία
RALLY ACROPOLIS 2009
Η ειδική διαδρομή του 56ου Ράλλυ Ακρόπολις Κλένια-Μυκήνες θα πραγματοποιηθεί στις 13.06.2009. και θα περάσει από το Κεφαλάρι Στεφανίου. Για τις αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις προσβάσεις θεατών στις ειδικές διαδρομές του αγώνα επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα.
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗΣ ΝΥΦΙΤΣΑ-ΨΗΛΗ ΡΑΧΗ ΣΤΗΣ 2-5-2009

29 Απριλίου 2009

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία γνωριμίας με το ορεινό τοπίο του Δήμου Τενέας σε όσους ενδιαφέρονται και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ανάγκη προστασίας του, διοργανώνει πεζοπορική διαδρομή που θα διασχίσει την κορυφογραμμή των όρων Νυφίτσα και Ψηλή Ράχη, το Σάββατο 2 Μαΐου 2009. Η συγκέντρωση των πεζοπόρων θα γίνει στο Στεφάνι στην πλατεία του Αγ. Στεφανά στις 9:00 π.μ. Πληροφορίες: Αντώνης Παπαντωνίου 6973550370
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΝΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΚΛΕΝΙΑΣ" ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 3-5-2009
28 Απριλίου 2009
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλένιας Κορινθίας σε συνεργασία με τον αρχαιολόγο Χατζηαγγέλου Δημήτριο διοργανώνουν διάλεξη με θέμα «Το σπήλαιο Ιερό της Κλένιας». Ομιλητής θα είναι ο κ. Χατζηαγγέλου Δημήτριος, Αρχαιολόγος , Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων .Η εκδήλωση θα γίνει στις 3 Μαΐου 2009 και ώρα 11 π.μ.,στην αίθουσα του Αγροτικού Συν/μού Κλένιας. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.6946134257
(Αναστάσιος Γκαλγκούνης Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου)
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΘΕΜΑ: ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
22 Απριλίου 2009
Την Τετάρτη 22 Απριλίου και ώρα 19:00 ο Σύλλογος διοργανώνει αστρονομική διάλεξη για την νεολαία και όχι μόνο της περιοχής με θέμα "Ηλιακή Ακτινοβολία" και με ομιλιτή τον μαθηματικό Νίκο Δασκαλόπουλο.
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ EPAW (EUROPEAN PLATFORM AGAINST WINDFARMS)
8 Απριλίου 2009
Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Σύλλογος προσχώρησε στην EPAW, την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα κατά των αιολικών πάρκων, μια πανευρωπαϊκή οργάνωση που ιδρύθηκε το περασμένο Οκτώβριο και που απαιτεί με ανοιχτή επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άμεση αναστολή όλων των σχεδίων εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε όλη την Ευρώπη, είτε αυτά έχουν λάβει άδεια παραγωγής είτε όχι. Ο Σύλλογος μας είναι ο 310. φορέας και ο πρώτος από την Ελλάδα που συνυπογράφει την επιστολή. Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΠΑΝΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΙΟΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΛΗ ΡΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΛΓΚΟΥΝΙ
03 Απριλίου 2009

Για 3η φορά επανήρθαν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των 33 ανεμογεννητριών που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν στις κορυφογραμμές της Ψηλή Ράχης και του Γκαλγκούνι. Εσκεμμένα ασφυχτικά και πάλι τα χρονικά περιθώρια για την υποβολή γραπτών αντιδράσεων από φορείς της περιοχής. Ο Δήμος Τενέας, τα τοπικά συμβούλια των Δ.Δ. Στεφανίου και Κλένιας καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Στεφανίου και Κλένιας κατέθεσαν (και πάλι) την κάθετη αντίθεση τους στα υπό σχεδιασμό έργα. O Σύλλογος κοινοποιείσαι τα υπομνήματα αντιρρήσεων του και στον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε., Σταύρο Δήμα.

Υπόμνημα Αντιρρήσεων Συλλόγου για το ΑΣΠΗΕ της Διεθνής Αιολική Κορινθίας Α.Ε. "Χλόγος" (22 Α/Γ)

Υπόμνημα Αντιρρήσεων Συλλόγου για το ΑΣΠΗΕ της Αιολικα Πάρκα Κορινθίας Α.Ε. "Προφήτης Ηλίας" (11 Α/Γ)

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΕΙΡΑΔΑΚΗ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
28 Μαρτίου 2009
Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης
8 Μαρτίου 2009
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος υπό την αιγίδα του Δήμου Τενέας και της Ν.Α. Κορινθίας, διοργανώνει διάλεξη με θέμα "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων-Ένας αρχαίος αστρονομικός υπολογιστής και η σχέση του με τις αποικίες της Κορίνθου" με ομηλιτή των καθηγητή αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και μέλος της διεθνούς, διεπιστιμονικής ομάδα έρευνας "The Antikythera Mechanism Research Project". Η διάλεξη θα γίνει στο αμφιθέατρο του 4ου Λυκείου Κορίνθου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε την αφήσα
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
4 Μαρτίου 2009
Δείτε φωτογραφίες & βίντεο
22. Φεβρουαρίου 2009
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει και φέτος το περιβόητο πλέον αποκριάτικο γλέντι με νταβούλι και φλογέρα στ' αλώνια Στεφανίου την Κυριακή 1. Μαρτίου. Προσκαλούμε όλους τους Στεφανιώτες και μη στο χωριό για να γλεντίσουμε. Γιατί...μπορεί να "στερφέψαμε" αλλά δεν στερέψαμε από καλή διάθεση, κρασί και χορό. Δείτε την αφήσα
ΚΥΚΛΟΦΩΡΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΓΙΟ 2009
24. Δεκεμβρίου 2008
Κυκλοφωρεί το Ημερολόγιο 2009 του Συλλόγου με θέμα "Το Σιγκούνι στο Χωριό μας", αφιερωμένο στην παλιά λαϊκή φορεσιά του Στεφανίου. Η τιμή πώλησης είναι 5 Ευρώ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία του Συλλόγου στο Στεφάνι και το φαρμακείο του Προέδρου στη Κόρινθο.
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Ε.Ο.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
07. Δεκεμβρίου 2008
Πραγματποιήθηκε η Πεζοπορική Διαδρομή Βυζαντινά Μονοπάτια του Δήμου Τενέας τη Κυριακή 07 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ
4. Δεκεμβρίου 2008
Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων του Συλλόγου και με πρωτοβουλία της νηπιαγωγού και σκηνοθέτιδας, Μαρία Χ. Παπαντωνίου, δημιουργήθηκε παιδική θεατρική ομάδα, μέλη της οποίας είναι κατά βάσιν οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Στεφανίου. Σκοπός του θεατρικού εργαστηρίου είναι να δωθούν ερεθίσματα στα παιδιά, ώστε να δημιουργίσουν, να παίξουν και να έρθουν σε επαφή με ποικίλες και εναλλακτικές μορφές έφρασης, μέσω του θεατρικού παιχνιδιού. Οι συναντίσεις της ομάδας γίνονται κάθε Κυριακή 14:00 με 16:00 στο Δημοτικό Σχολείο Στεφανίου.
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΗΒΗ ΒΛΑΧΟΥ ΜΕ ΤΥΤΛΟ "ΕΥΤΥΧΩΣ"
01. Δεκεμβρίου 2008
Έκθεση Ζωγαφικής της Ήβη Βλάχου με τίτλο "Ευτυχώς" πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Πολιτισμού "Παλατάκι" του Δήμου Χαϊδαρίου από 1.12.-7.12.2008.
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΑΚΤΗΣ
30. Νοεμβρίου 2008
Πραγματποιήθηκε η Πεζοπορική Διαδρομή Βυζαντινά Μονοπάτια του Δήμου Τενέας τη Κυριακή 30 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή του Ομίλου Φίλων Ακτής (Αθηνών)
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΘΕΜΑ: ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ - ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
01. Νοεμβρίου 2008
Ξεκίνησε ο κύκλος των αστρονομικών διαλέξεων για την νεολαία της περιοχής "Γνωριμία νε την Αστρονομία" με ομιλιτή τον καθηγητή Νίκο Δασκαλόπουλο.
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΙΟΣ-ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ (ΦΕΝ)
19. Οκτωβρίου 2008
Πεζοπορική Διαδρομή Αγ. Βασίλειο - Στεφάνι πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 19 Οκτωβρίου με συμμετοή της Φυσιολατρικής Ένωσης Νομικών (Αθηνών)
ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΗ 2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2008"
16-21 Σεπτεμβρίου 2008
Προβολή των δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού που διοργανώνονται από τον Σύλλογο στην περιοχή του Στεφανίου έγινε στο περίπτερο του Δήμου Τενέας στη 2η Περιφερειακή Έκθεση "Κορινθία 2008". Η πρωτοβουλία είχε μεγάλη απείχηση στους επισκέπτες της έκθεσης και το πληροφοριακό υλικό έγινε ανάρπαστο.

Ο χώρος του δικτυακού Καφενείου αποτελεί τόπος πληροφοριών και ανακοινώσεων που αφορούν κυρίως πολιτιστικά θέματα του Στεφανίου και της ευρύτερης περιοχής. Έτσι και οι Στεφανιώτες της διασποράς που ζουν είτε σε άλλα μέρη της Ελλάδας είτε στο εξωτερικό θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο χωριό και να έρθουν πιο κοντά σε αυτό. Σχεδιάζουμε επίσης να δημιουργήσουμε ένα Forum για την ανταλλαγή απόψεων το οποίο θα υλοποιηθεί στο προσεχώς μέλλον.

Επιστροφή στην αρχή

 

   
 
Αρχείο Ειδήσεων
 
 
 
Ευχαριστίες | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Copyright © 2004 - 2010 Stephanion.gr. All Rights Reserved