Η αναστήλωση της πέτρινης βρύσης στο «Πηγαδάκι» και του παλιού αντλιοστάσιου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010. Το έργο ανέλαβε ο Στεφανιώτης τεχνίτης Γιώργος Πούλος «Μπρίλιας» και οι συνεργάτες του που εργάστηκαν και στην αναστήλωση της Παναγίας και είναι γνωστοί πλέον και στην ευρύτερη περιοχή για την όρεξη και την πίστη τους στην αυθεντική αναπαλαίωση.
Η βρύση στο Πηγαδάκι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του χωριού αφού μέχρι και το 1987 το χωριό υδρευόταν από την πηγή αυτή. Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν η ίδρυση του χωριού στη σημερινή του τοποθεσία στη πλαγιά του Τραχωνίου τον 14ο αιώνα να οφείλεται στην ύπαρξη της. Μέχρι την ανέγερση του παλαιού αντλιοστασίου η αναστήλωση του οποίου συμπεριλαμβάνεται στα έργα διαμόρφωσης του χώρου, η μεταφορά του νερού από την βρύση στα σπίτια γινόταν με στάμνες και υποζύγια, και αποτελούσε υποχρέωση κυρίως της νοικοκυράς.
Η λιθοδομή όπως σώζεται σήμερα είναι έργο του Στεφανιώτη χτίστη Παναγή Καφαντάρη ο οποίος έχτισε/αναστήλωσε τις βρύσες στο Ρυάκι και στο Κρανιδά και χρονολογείται από το 1905 περίπου.
Μετά την δημιουργία πλήρους κοινοτικού δικτύου την δεκαετία του 60, το νερό της πηγής αντλούνταν από ένα αντλιοστάσιο και μεταφερόταν με πίεση σε μια δεξαμενή νερού στο υψηλότερο σημείο του χωριού. Από εκεί έτρεχε με φυσική ροή σε όλα τα σπίτια, εξασφαλίζοντας την παροχή νερού.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Μ.Ε.Σ.Σ.Κ.