Το πηγάδι του Φέκα ήταν το πρώτο έργο αποκατάστασης του Πολιτιστικού Συλλόγου και ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2004. Το έργο ανέλαβε ο Στεφανιώτης χτίστης Δημήτρης Αθ. Μπαλάφας «Παππούς» ο οποίος θεωρείτο τότε ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες πετράδες της περιοχής.
Κατά την παράδοση η ανόρυξη του πηγαδιού έγινε από τον «Φέκα» στο παρατσούκλι, Ιωάννη Πάστρα (γ. 1799) και ήταν το κοινοτικό πηγάδι που εξυπηρετούσε τις ανάγκες των σπιτιών του χωριού σε πόσιμο νερό καθώς και το πότισμα των μεγάλων ζώων. Η λιθοδομή ήταν ασβεστόχτιστη μισό και πλέον μέτρο πάνω από την επιφάνεια του εδάφους και σε μια ακτίνα 2,0 μέτρων γύρω από το χείλος, για την προστασία του νερού από τη διάβρωση των όμβριων υδάτων.
Το πόσιμο νερό το έβγαζαν με τον κουβά και το κουβαλούσαν οι νοικοκυρές στα σπίτια με στάμνες φορτωμένες στις πλάτες ή στα γαϊδουράκια. Για το πότισμα των ιπποειδών υπήρξαν εντειχισμένες γούρνες καθώς και μια μεγάλη, γούρνα πελεκημένη σε βράχο δίπλα στο πηγάδι.
Το πηγάδι είχε δεχτεί τη δεκαετία του ’60 επέμβαση με σκυρόδεμα. Μεγάλο μέρος της λιθοδομής είχε χαθεί και οι εντειχισμένες γούρνες είχαν αποσπαστεί. Εξαιτίας της κατασκευής του δρόμου, το πηγάδι είχε χαθεί εν μέρει κάτω από επιχωματώσεις. Το στόμιο του είχε καλυφτεί πρόχειρα με μια παλέτα.
Έγινε επικάλυψη με πετρόπλακες και για την ασφάλιση του κατασκευάστηκε ξύλινο καπάκι από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντώνη Ι. Παπαντωνίου.