Αρχική Σελίδα > Το Χωριό > Πως θα πάτε
Πως θα πάτε

Χάρτης Διαδρομής

Η πρόσβαση προς το Στεφάνι γίνεται μέσα από δύο βασικές οδικές διαδρομές.

Διαδρομή 1η: Από την πόλη της Κορίνθου μέσω της παλιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Άργους (Άσφαλτος σε καλή κατάσταση στο σύνολο της)

Ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή θα περάσετε από το Δήμο Σαρωνικού μέσω Σολωμού, και ανεβαίνοντας προς το Δήμο Τενέας θα στρίψετε στη συνέχεια αριστερά στη πλατεία του Χιλιομοδίου, που είναι η έδρα του Δήμου, ακολουθώντας τις πινακίδες για το Αστεροσκοπείο Στεφανίου. Ο κεντρικός δρόμος του Χιλιομοδίου σας οδηγεί μετά από περ. 3 χλμ στο χωριό Κλένια. Εκεί στη πλατεία θα στρίψετε πάλι αριστερά ακολουθώντας και πάλι την (ξεθωριασμένη) πινακίδα για το Αστεροσκοπείο Στεφανίου.
Ο δρόμος σας οδηγεί τώρα μέσα από την Κλεισούρα Αγιονορίου και σας ανεβάζει στο οροπέδιο Αγιονορίου. Στη διασταύρωση που θα συναντήστε κάτω από το κάστρο και το χωριό Αγιονόρι θα στρίψετε δεξιά προς Στεφάνι. Το χωριό μας απέχει από την διασταύρωση περ. 4 χλμ.

Διαδρομή 2η: Από την πόλη του Άργους ή του Ναυπλίου μέσω Δήμου Μυκηναΐων (Άσφαλτος σε καλή κατάσταση στο σύνολο της)

Ακολουθώντας το νέο δρόμο Ναυπλίου-Μυκηνών στριβούμε στη διασταύρωση προς Πρόσυμνα-Λίμνες. Στη Πρόσυμνα ακολουθούμε τις πινακίδες προς το χωριό Λίμνες. Από εκεί παίρνουμε την περιφερειακή οδό που μας οδηγεί προς Αγιονόρι και κατά τη διαδρομή ανοίγει μπροστά μας η θέα προς το Στεφάνι. Ο δρόμος κατεβαίνει στη συνέχεια μέσα από το χωριό Αγιονόρι με το μεσαιωνικό κάστρο και την αξιόλογη ταβέρνα του Βασίλη προς το οροπέδιο. Στη διασταύρωση που θα συναντήσετε, θα στρίψετε αριστερά προς Στεφάνι ακολουθώντας την πινακίδα προς το Αστεροσκοπείο Στεφανίου. Το χωριό μας απέχει από την διασταύρωση περ. 4 χλμ.


Προφυλάξεις
Καιρικά φαινόμενα: Κατά τους χειμερινούς μήνες και ύστερα από χιονοπτώσεις ενδέχεται σε τμήμα του δρόμου μετά τη Κλένια και Πρόσυμνα αντίστοιχα να χρειαστεί η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Σε ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) ενδέχεται να παραμείνει κλειστό και για αρκετές ώρες τμήμα του δρόμου προς το Στεφάνι. Συχνά παρατηρείται πυκνή ομίχλη στο τμήμα της ορεινής διαδρομής, κυρίως μετά το Αγιονόρι.

Επιστροφή στην αρχή

   
 
Γεωγραφική Θέση
Χλωρίδα & Πανίδα
Προέλευση ονομασίας
Τοπωνύμια
Οι Στεφανιώτες
Γλωσσικό Ιδίωμα
Λαϊκό Γλωσσάρι
Παρατσούκλια
Ταβέρνα "Η Βελανιδιά"
Πως θα πάτε
Χρήσιμες Πληροφορίες
Χάρτης
Ευρύτερη περιοχή
 

 
Ευχαριστίες | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Copyright © 2004 - 2008 Stephanion.gr. All Rights Reserved