Αρχική Σελίδα > Το Χωριό > Ταβέρνα "Η Βελανιδιά"

Η ζεστή γωνιά του Στεφανίου

Η παραδοσιακές γεύσεις της "Βελανιδιάς", φτιαγμένες με αγνά, φρέσκα και κυρίως ντόπια υλικά Στεφανίου, με μεράκι και συσσωρευμένη πείρα ετών, αποτελούν την καλύτερη πρόταση για σας που αναζητάτε τις γευστικές αποδράσεις.

Εσωτερική άποψη

Ο Μιχάλης Α. Μιχαλούρος κατάφερε να δημιουργήσει με το μεράκι και το αυθεντικό πνεύμα που τον διακρίνει, ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο, εναρμονίζοντας την παράδοση με τον κόσμο των γεύσεων. Η εσωτερική διακόσμηση είναι λιτή αλλά και ... καλλιτεχνική, αφού μια επιβλητική Βελανιδιά φυτρώνει ζωγραφισμένη πάνω από το τζάκι και μοιάζει να αγκαλιάζει με τα κλαδιά της όλο το κουτούκι. Μια εντυπωσιακή συλλογή λαογραφικών αντικειμένων του Στεφανίου συμπληρώνει την οικεία ατμόσφαιρα που ξυπνάει μέσα μας την μνήμη των αναλλοίωτων, ποιοτικών και αγνών γεύσεων του παρελθόντος.

Εξωτερική άποψη της ταβέρνας

Θα μπορούσαμε να προτείνουμε περί ορέξεως με τις ώρες και να χορταίνατε διαβάζοντας. Ίσως να σας προτείναμε τον "Κόκορα αλανιάρη", το Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, το ζυμωτό ψωμί που φτιάχνει η κυρία Λαμπρινή στο πέτρινο φούρνο της, ψημένο στο τζάκι και ποτισμένο με στεφανιώτικο ελαιόλαδο και ρίγανη. Εμείς όμως σας προσκαλούμε να ανηφορίσετε προς το Στεφάνι και να δοκιμάσετε τα πιάτα που θα σας προτείνει ο ίδιος ο Μιχάλης και να αφεθείτε στην φωτιά που τριζοβολά οικεία στο τζάκι και στον ήχο μιας μοναχικής φλογέρας που σίγουρα θα σας μεταφέρει στις αγναντερές βουνοπλαγιές και στις βαθιές ρεματιές του Στεφανίου.

Η Ταβέρνα λειτουργεί κάθε βράδυ - εκτός Τρίτης- από τις 19:00. Αν ειδοποιήσετε τον Μιχάλη εκ τον προτέρων για τον ερχομό της παρέας σας, να είστε σίγουροι ότι θα σας περιποιηθεί ιδιαίτερα: 6978-051051

Επιστροφή στην αρχή

   
 
Γεωγραφική Θέση
Χλωρίδα & Πανίδα
Προέλευση ονομασίας
Τοπωνύμια
Οι Στεφανιώτες
Γλωσσικό Ιδίωμα
Λαϊκό Γλωσσάρι
Παρατσούκλια
Ταβέρνα "Η Βελανιδιά"
Πως θα πάτε
Χρήσιμες Πληροφορίες
Χάρτης
Ευρύτερη περιοχή
 

dfsdgggadfgadfg

 
Ευχαριστίες | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Copyright © 2004 - 2008 Stephanion.gr. All Rights Reserved